Framtiden för fine dining - råvaror på deras smak-och näringshöjdpunkt skapar en grön och hållbar framtid

Att välja efter säsongens godsaker

De flesta frukter, bär och grönsaker finns året runt i butikerna, men det betyder inte att de alltid är i säsong. "I säsong" betyder att de är skördade när de är som mest smakfulla och näringsrika, vilket varierar med naturens cykel. För att upptäcka när olika råvaror är i säsong i Sverige och Europa, ladda ned vår artikel och fördjupa dig i ämnet.

LADDA NER PDF
Nyplockade äpplen i en korg

PHOTO: HARVEST MOON SUPPLIES

Tallriken som skapar förändring

Ditt matval har en enorm inverkan på klimatet. Faktum är att det har större betydelse än hur långt maten har transporterats. Genom att välja vegetabilier gör du inte bara det enklaste, utan också det mest kraftfulla steget mot en klimatvänligare kost.

En vacker maträtt läggs upp i en djup tallrik

PHOTO: JENNI HELIN